
2020學(xué)年第一學(xué)期九年級期末教學(xué)質(zhì)量調(diào)研
英語試卷分析
第二部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)
第一節(jié)(共15小題,每小題2分,滿分30分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(xiàng)(A,B,C,D)中選出最佳選項(xiàng)
A
Are you interested in magic products from China? Here are some of the best-lling products and the customer reviews. For more information, plea click www. magicchina. com.
Foot Massager Roller Price:18. 95 | Peter ★★★★★ I am in total love with this product. I ud to have foot pain becau of working. I u it for about 30 minutes every day while I am watching TV. I find that my feet no longer hurt as much as before after using this. I have bought 5 more as gifts for my friends and family. |
Self-heating Instant Hotpot (自熱即時火鍋) Price:15. 99 | Ann ★★★★★ When I first saw it, I couldn't believe my eyes. OMG! It really began steaming(蒸汽)when I added a little water. And the taste was just the same as what I had at the restaurant! I told veral friends about it and they were crazy, too. We love this amazing food from China. |
Rubber Hot Water bag Price: 14. 99 | Elle ★★★★★ I bought it 2 months ago, and I must say I am plead with the quality. It is made in China. As I expected, it works really well! This is all I wanted. With it, I will not feel cold in winter. My husband Bill likes it too becau it helps with his back pain. |
| |
16. What can you choo if you have a backache and always feel cold in winter?
A. Foot massager roller B. Self-heating instant hotpot
C. Rubber hot water bag D. Steam food in a Chine restaurant
【答案】C
【解析】細(xì)節(jié)題,提干問的是如果感覺背痛以及冬天感到寒冷時會選擇什么,根據(jù)表格第三行中的句子With it, I will not feel cold in winter. My husband Bill likes it too becau it helps with his back pain. 可知答案為C
17. According to Ann, which of the following is TRUE about Self-heating Instant Hotpot?
A. It is often rved at the restaurant. B. It can be heated in a short time.
C. It starts to steam when we open it. D. It is heated with fire and wood.
【答案】B
【解析】細(xì)節(jié)題,題干問的是關(guān)于Self-heating Instant Hotpot正確的一項(xiàng)是什么,根據(jù)表格中第二行的It really began steaming(蒸汽)when I added a little water. And the taste was just the same as what I had at the restaurant!可知答案為B
18. This passage is probably a(an)____________.
A. ad. B. story C. notice D. travel guide
【答案】A
【解析】來源題,題干問的是這個段落很可能是一個什么,是廣告,還是故事,還是通知,還是導(dǎo)游圖,通過表格中的三類物品以及第一段中提到的best-lling products可知答案為A
B
Kelly could hardly believe that she had been so stupid! At lunchtime in a busy sandwich bar, she had hung her bag on the back of her chair. Seconds later, the bag had gone, and
her mobile phone, her money, her bank cards and her keys had gone with it. Luckily, she was with her friend, Anna.
Using Anna's phone, Kelly was able to call the bank and the phone company at once. The thief would not be able to u her cards or her phone, at least!
Back at the office, Kelly began to feel better. At least six people asked if they could lend her some money. At teatime, three workmates competed to pay for her tea.
There was one more difficulty. Kelly's bicycle was locked. Unless she could unlock it, she would not be able to get home that night. She asked Tom if he could help. Tom appeared with a big bag of tools. He tried every tool in the bag, but couldn't cut or break the lock. There was only one solution.
Kelly rang the fire station. Four minutes later, a red fire-engine pulled up outside the building. Some handsome young firemen freed Kelly's bicycle.
As she rode home, Kelly thought, “For every one thief in London, there are thousands of
common, kind people!”
19. What happened to Kelly?
A. Her bike was broken. B. She ran out of her money.
C. She lost her way in a big city. D. Her bag was stolen by a thief.
【答案】D
【解析】細(xì)節(jié)題,題干問的是Kelly 發(fā)生了什么,根據(jù)第一段中的Seconds later, the bag had gone, and her mobile phone, her money, her bank cards and her keys had gone with it. 可知答案為D
20. Which word has the same meaning as “solution” in Paragraph 4?
A. way B. result C. problem D. situation
【答案】A
【解析】語義題,根據(jù)第四段中的He tried every tool in the bag, but couldn’t cut or break the lock. There was only one solution, 可知答案為A,表示方法,方式
21. The right order of the following is _________.
①Kelly couldn't get home becau her bike was locked.
②Some firemen came and helped Kelly free the bike.
③Kelly called the fire station and asked for help.
④Kelly called the bank and the phone company.
⑤Tom couldn't unlock Kelly's bike.
A. ②④①③⑤ B. ③①②④⑤ C. ④①⑤③② D. ⑤③①②④
【答案】C
【解析】排序題,題干問的是下列五句話的順序,根據(jù)文中劃線部分句子,可知答案為C
22. What might Kelly feel that day?
A. Happy and excited. B. Unlucky but warm.
C. Upt and afraid. D. Lucky but bored.
【答案】B
【解析】細(xì)節(jié)題,題干問的是那一天Kelly覺得怎么樣,根據(jù)最后一段最后一句,As she rode home, Kelly thought, “For every one thief in London, there are thousands of common, kind people!”可知雖然被偷讓Kelly不開心,但是最后又很多好心人幫忙,最后的結(jié)局是好的,可知答案為B
C
In Britain, his name is known by almost everyone. And his clothing -a blue duffle coat and an old red hat is iconic (標(biāo)志性的). During a trip to China four years ago, Britain's Prince William even met the famous bear at the Chine opening of the film Paddington.